Προτεινόμενη ανάρτηση

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΙ ΡΕΜΠΕΛΟΙ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ...

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

Η Ουγγαρία θα προχωρήσει στις 2 Οκτωβρίου στο δημοψήφισμα

Η Ουγγαρία θα προχωρήσει στις 2 Οκτωβρίου στο δημοψήφισμα που πρότεινε η κυβέρνηση για το ευρωπαϊκό σχέδιο κατανομής των προσφύγων στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο αντιτίθεται ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ανακοίνωσε ανακοίνωσε η ουγγρική Προεδρία. 


Οι Ούγγροι θα κληθούν στις κάλπες για να απαντήσουν στο ακόλουθο ερώτημα:
 «Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να θεσπίσει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση μη Ούγγρων πολιτών στην Ουγγαρία χωρίς την έγκριση του ουγγρικού κοινοβουλίου;
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουγγαρίας Γιάνος Άντερ σύμφωνα με το Reuters. 

Ο δεξιός πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος
 υιοθετεί αντιμεταναστευτική ρητορική, είχε ανακοινώσει πριν από μερικούς μήνες τη διεξαγωγή αυτής της ψηφοφορίας κατά του σχεδίου μετεγκατάστασης εντός των κρατών – μελών για τους 160.000 αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα και την Ιταλία, χώρες που αποτελούν τις πύλες εισόδου στην Ε.Ε

Η Ουγγαρία θέτει θέμα εθνικής κυριαρχίας Η Βουδαπέστη εκτιμά ότι αυτές οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις κατανομής των μεταναστών, που υιοθετήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο από τους 28, παραβιάζουν την κυριαρχία της. 
Στις αρχές του Απριλίου, η ουγγρική κυβέρνηση άρχισε την εκστρατεία της υπέρ του όχι, προβάλλοντας κυρίως την απειλή για την ύπαρξη «τρομοκρατών» ανάμεσα στους πρόσφυγες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ωστόσο, υπενθύμισε ότι το πρόγραμμα αποφασίστηκε «με διαδικασία απόφασης επί της οποίας συμφώνησαν όλα τα κράτη – μέλη» και ότι το σχέδιο αυτό έχει νομικά δεσμευτικό χαρακτήρα.

Η Ουγγαρία προσέφυγε τον Δεκέμβριο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ελπίζοντας να απαλλαγεί από αυτή την υποχρέωση.

Στην πράξη, το σχέδιο μετεγκατάστασης προχωρά αργά, με ομάδες λίγων δεκάδων προσφύγων μεταφέρονται τακτικά από την Ελλάδα ή την Ιταλία σε διάφορες χώρες της Ε.Ε. που έχουν δεσμευτεί να τους δεχθούν.

ΠΗΓΗ

Η Ουγγαρία θα διεξάγει δημοψήφισμα στις 2 Οκτωβρίου για το αν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε μελλοντική συστήματος ποσοστώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών, όπως η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν εντείνει τον αγώνα της κατά των πολιτικών μετανάστευσης της ΕΕ.
Παίρνοντας θάρρος από την ψήφο σοκ της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, Orban προχωρά με το δικό του δημοψήφισμα του που ελπίζει ότι θα του δώσει εντολή να αμφισβητήσει τις Βρυξέλλες. Μια μαζική εκστρατεία πριν από το δημοψήφισμα έχει ήδη δρομολογηθεί.
Orban πήρε μια στάση κατά της μετανάστευσης κατά τη διάρκεια του εισροή μεταναστών στην Ευρώπη το περασμένο έτος. Η Ουγγαρία ήταν το κύριο σημείο εισόδου στην ελεύθερη συνοριακή ζώνη Σένγκεν της ΕΕ για τους μετανάστες που ταξιδεύουν δια ξηράς μέχρι Orban κλείσει την κροατική και σερβική σύνορα.
Πρόεδρος Janes Ader είπε σε μια δήλωση αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του γραφείου του την Τρίτη ότι η ψηφοφορία θα είναι περίπου το εξής ερώτημα: "Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει το δικαίωμα να επιβάλλουν την υποχρεωτική διευθέτηση των μη-ουγγρικής πολιτών στην Ουγγαρία χωρίς τη συγκατάθεση του κοινοβούλιο?"
Η Ουγγαρία έχει ήδη αγωνίζονται καθεστώτος μετεγκατάστασης της ΕΕ που καθορίστηκε κατά την κορύφωση της κρίσης τον περασμένο χρόνο, η οποία θα καθορίσει ποσοστώσεις για κάθε χώρα της ΕΕ να φιλοξενήσει ένα μέρος των μεταναστών πάνω από δύο χρόνια.Μαζί με τη Σλοβακία, τη Βουδαπέστη έχει ξεκινήσει μια πρόκληση δικαστήριο κατά του σχεδίου.
Αλλά η ΕΕ συζητά επίσης μια αλλαγή στους κανόνες παροχής ασύλου που θα απαιτεί από τα κράτη μέλη να αποδεχθούν μια ποσόστωση των προσφύγων ή να πληρώσει πρόστιμο για τους να στεγάζονται αλλού.
Antal Rogan, επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου Orban, δήλωσε την Τρίτη έπρεπε να διακοπεί η ροή των μεταναστών.
"Η ουγγρική κυβέρνηση ζητά από Ούγγρους πολίτες να πουν όχι στην υποχρεωτική επανεγκατάσταση και να πούμε όχι στην μεταναστευτική πολιτική των Βρυξελλών,« Ρογκάν δήλωσε στους δημοσιογράφους. "Μόνο οι Ούγγροι μπορεί να αποφασίσει με ποιον θέλουμε να ζούμε στην Ουγγαρία."
Ρογκάν είπε επίσης η Ουγγαρία έχει διπλασιαστεί τα στρατεύματα περιπολούν νότια σύνορά της με τη Σερβία, όπου 6.000 έως 10.000 αστυνομικοί και στρατιώτες θα αναπτυχθούν από εδώ και στο εξής.
Περισσότεροι από 17.000 μετανάστες έχουν περάσει στην Ουγγαρία παράνομα από τη Σερβία μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με την κυβέρνηση.
Ρογκάν είπε διακινητές ανθρώπων είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την παρακολούθηση της κίνησης των συνοριακών περιπολιών ουγγρική, προσθέτοντας Ουγγαρία θα ενημερώσει τις σερβικές αρχές για το θέμα αυτό.

 Από αυτό το μήνα, ένας νέος νόμος έχει τεθεί σε ισχύ η οποία επιτρέπει στην αστυνομία να στείλει πίσω στη Σερβία παράνομων μεταναστών που κρατούνται εντός οκτώ χιλιόμετρα (πέντε μίλια) από τα σύνορα, αντλώντας κριτική από την Ύπατη Αρμοστεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...